билети

Български език

НОВИНИ

Започна строежът на сцената за "Sofia Rocks 2014"


01.07.2014

От днес, 1 юли – стартира строежът на сцената за най-зрелищното рок събитие на годината – SOFIA ROCKS 2014. Специално за случая, 5 дни преди старта на събитието, пристига технически екип от Германия, който ще се включи в изграждането на всички съоръжения.

Професионалистите са едни от най-добрите в концертния бизнес. Те са част от екипа на BALKAN ENTERTAINMENT за пета поредна година и ще допринесат не само за издигането на огромната конструкция, но и в подбора на техническото оборудване за SOFIA ROCKS, включително озвучителната техника и видеостените.
Сцената ще бъде с големина 40 метра, като общата площ се равнява на половин декар. Контейнери и шатри, тежащи близо 80 тона, ще послужат за строежа на фестивалното градче, което ще бъде озвучено от 12 топ колони и 30 суббаса - достатъчни да „взривят“ с качествен и чист звук района около стадион „Академик“. Джаред Лето, фронтмен на 30 SECONDS TO MARS, e поръчал 10 метров подиум, за да може да бъде по-близо до българските си феновете, както и специално осветление. Два огромни екрана ще предават всичко случващо се на сцената, като осигурят перфектна видимост от всеки ъгъл на терена на Стадион „Академик”.

„За нас е огромно удоволствие отново да сме тук в България и да станем част от SOFIA ROCKS 2014. Специално за събитието очакваме техника от Германия, а през следващите дни екипът ни ще строи огромната конструкция на Стадион Академик, която ще бъде издигната от нулата. Тук е моментът да благодарим и на стадион „Академик“ за помощта, която ни оказват. Шоуто ще бъде зрелищно и по нищо няма да отстъпва на големите фестивали, които организираме в Европа и по света.”, сподели Карстен Вегнер.
Пет дни ще бъдат необходими за подготовката на стадиона, който ще събере рок фенове от страната и целия Балкански полуостров. Шоуто ще бъде съпроводено от множествено специални ефекти. Хедлайнерите THE OFFSPRING и 30 SECONDS TO MARS са подготвили близо двучасови концерти, а вратите отварят още в 14:00 часа. Организаторите готвят зони за забавление, много храна, бира и всичко нужно за един фестивален ден на SOFIA ROCKS 2014! С един билет, феновете на рока ще могат да чуят и видят шест концерта и зрелищно шоу, а по традиция децата до 10-годишна възраст, влизат безплатно.

Събитието е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за европейска столица на културата през 2019.

Sofia Rocks 2014 e на 6 юли и на сцената на събитието ще видим 30 SECONDS TO MARS, THE OFFSPRING, SKILLET, MANDO DIAO, ALCEST и OSSSY. Билети за събитието може да намерите в мрежата на Eventim, включително Германос, Пикадили и Техномаркет. Цена билетите: 90 и 110 лв.


Други новиниSofia Rocks 2014
RSS Новини